Klik hier om terug te gaan naar de website

Welkom op het gastenboek van  Bombardementen op Dordrecht.

Klik hier om een bericht achter te laten

pagina 2 van 4 (32 berichten)
<- Vorige Pagina
Volgende Pagina ->
Naam : KIEFT.d.d.
E-mail: Stuur e-mail
Datum : 04-09-2013 om 16:20

Ls Heeft u evt inf over deSlingelandlaan.Daar is nl ook een huis weg gebombardeert. Tevens is ons huis ook vernield.Het is toen in brand gestoken door de duitsers Dit was no 18.
Wie weet hier iets van.K
Naam : Pengun
Datum : 31-10-2012 om 23:23

Jens van der Vorm en zijn collega's hebben niet veel dode Duitsers kunnen vinden in de archieven. Deze Duitse archieven zijn zeer compleet. Er is een mogelijke verklaring voor het lage aantal slachtoffers onder de moffen.

Ik heb een verklaring van een mevrouw die werkte in het park voor de Duitse staf. Dagelijks genoot men de maaltijd om 12.00 in de villa's. Om 13.00 ging men altijd vergaderen in de bunkers Laat die dag nu net alles omgedraaid zijn. De officieren zaten tegen de gewoonte in om 12.00 in de bunkers in plaats van in de villa's. Toen het bombardement kwam was er natuurlijk grote paniek, voor de aardappelschilsters en lagere militairen was geen plaats (genoeg) in de bunkers.
Pieter Leendert "Paul" Kooiman (commandant van de Binnenlandse strijdkrachten) claimde het bombardement. Kooiman werkte na juni 1944 samen met de beruchte SD-agent en jodenjager Harry Evers.
Beiden werkten in BS verband en in de spionagegroep Albrecht, Kooiman was van beide organisaties districtscommandant.

De zaak zou volgens de getuige verraden zijn.
Wie heeft zijn mond dan voorbijgepraat ?Is er iemand die hier meer over kan vertellen ?
Naam : W.A.v.d.BERG
E-mail: Stuur e-mail
Website: Ga naar homepage
Datum : 28-10-2012 om 13:30

Als jongen van 5 jaar zat ik op de kleuterschool in het Kasperpad.Deze ging om 12 uur uit en ging ik terug lopend naar huis,naar de Boeroestraat.Eenmaal aan het begin van de Reeweg aangekomen werd ik naar binnengehaald bij boekhandel van Herwijnen.Daar hebben we met een aantal personen in een grote kast gezeten.Toen het bombardement voorbij was en ik weer naar buiten kwam,zag ik tot mijn verbazing dat een groot deel van de ruiten in het voorste gedeelte van de Reeweg was gesneuveld.Mijn ouders waren hevig geschrokken omdat ik dicht bij het park op school zat.Mijn vader was in die tussentijd met zijn fiets op weg om mij te zoeken.Ik kwam hem halverwege de Reewg tegen en hij was blij dat ik ongedeerd was.

W.A.v.d.Berg
Krommedijk 184
3312 LH dordrecht
Naam : D.f. Van den ende
E-mail: Stuur e-mail
Datum : 25-10-2012 om 19:55

Ik wil een bijdrage leveren aan uw verhaal bombardementen op Dordrecht. Kan u echter niet per mail bereiken. Wat is uwjuiste email adres? Gaarne bericht hierover. B.v.d.
Naam : Wim Jilleba
Website: Ga naar homepage
Datum : 18-10-2012 om 20:36

Naam : Atie Willis
E-mail: Stuur e-mail
Datum : 18-06-2012 om 12:57

Van mijn tante die inmiddels als enige nog in leven is van haar inmiddels al haar overleden broers en zussen waarvan een mijn moeder was . vernam ik vandaag van mijn tante dat het bomardement 22januari 1945 te zien is en tot haar grote schrik vond ze daarbij ook het overlijdens bericht en daarbij foto.s van bij bomardement omgekomen broer en haar zus .
Naam : Helma van Alphen
Datum : 28-10-2011 om 10:16

Ik weet heel zeker dat een broertje en zusje van mijn moeder bij een bombardement in Dordrecht zijn omgekomen tijdens de 2e wereldoorlog. een datum of jaartal weet ik niet allen hun namen; Joost Verdoorn en Adje Verdoorn, de doopnamen zullen misschien ook anders zijn?
Ik kan mijn moeder er niet meer naar vragen omdat ze overleden is maar het bombardement verwoeste huizen op de Bleienhoek.
Naam : Ronald Luijten
E-mail: Stuur e-mail
Datum : 01-05-2011 om 19:29

Kwam vandaag op deze site terecht.. en goed initiatief.
Ben zelf in dordrecht geboren (1968) en mijn moeder ook, zij is van voor de oorlog (1934) en zij heeft mij wel eens van het bombardement op het merwestijnpark verteld.
Dat al het glas op het steegoversloot uit de huizen lag etc.
En dat mijn oma blij was toen mijn moeder helemaal ongedeerd thuis kwam zij was tijdens dit bombardement op school. en moest dus door het steegoversloot naar het kromhout lopen waar zij woonde.
vond dat als kind indrukwekkend om te horen
Naam : Maarten
E-mail: Stuur e-mail
Website: Ga naar homepage
Datum : 01-05-2011 om 13:48

Helaas heb ik nimmer een reactie van dhr. van Bemmel mogen vernemen op mijn vragen en opmerkingen ? Is deze site nog wel in beheer ?
Naam : H.P. Makkelie
Datum : 01-12-2010 om 16:09

Vond hier berichten over naamgenoten die omkwamen bij bombardement op Dordrecht. Ook bij een bombardement op Haarlem zijn een viertal Makkelie's omgekomen. Mijn vader, geb. 1914 sprak hier zelden over! Moet voor hem een blijvend niet begrepen trauma zijn geweest.
 
<- Vorige Pagina pagina 2 van 4 (32 berichten) Volgende Pagina ->


Beheerder

Powered by phpGB © 2004-2006 phpGB Correct CSS! Valid HTML 4.01!